Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 160 g de azúcar
- 160 g de agua
- 30 g de ron
Pionono
- 4 huevos
- 140 g de azúcar
- 1 cucharada de miel
- 1 cucharadita de esencia de vainilla
- 120 g de harina 0000
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 500 g de dulce de leche repostero
- 200 g de nueces peladas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Mantecados o Miguelitos
2h 10min
Pionono salado
1h 30min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Tarta Pascualina
1h 30min
Alfajorcitos de maicena
1h 50min
Pepitas
55min
Medialunas de manteca
5h 30min
Empanadas de carne
1h 50min
Tortas fritas
1h 5min
Pastafrola de membrillo
2 Std.