Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 375 g de leche
-
25
g de levadura prensada fresca
lub 10 g de levadura de panadería deshidratada - 500 g de harina 000 y algo más para espolvorear
- 40 g de azúcar
- 15 g de miel
- 10 g de sal
Vueltas
- 250 g de manteca bien fría
- 25 g de harina 000
Horneado
- 1 huevo
- 1 cucharadita de azúcar impalpable
Almíbar
- 150 g de agua
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 960 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25 min
Pepitas
55 min
Galletitas de limón
1h 45 min
Ñoquis de papa
1h 30min
Alfajores con baño de chocolate
1h 30min
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Alfajorcitos de maicena
1u. 50min
Empanadas de carne
1u. 50min
Pastafrola de membrillo
2h
Budín de naranja
1h
Budín de mandarinas
55 min