
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti (o czasie gotowania 10 min)350 g
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
cebuli szalotki30 g
-
kostek boczku150 g
-
jajka3
-
żółtko1
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
751 kcal /
314 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
63 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1287 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska