Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti (o czasie gotowania 10 min)
-
1500 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g kostek boczku
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1287 mg
Białko
27 g
Kalorie
314 kJ /
751 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
63 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa gulaszowa
2 godz.
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron a'la carbonara
30 min