Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti (o czasie gotowania 10 min)
- 1500 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- ¾ łyżeczki soli
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 30 g cebuli szalotki
- 150 g kostek boczku
- 3 jajka
- 1 żółtko
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 314 kJ / 751 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 63 g
- Sód
- 1287 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
30 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1h 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Spaghetti carbonara
40 min
Żurek XXL
1h
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2j 15 menit
Spaghetti alla carbonara
30 min
Tajskie curry z kurczaka z ryżem
40 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20min
Lasagne bolońska
1h 45 min