Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

3.3 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu, suchego, typu spaghetti (o czasie gotowania 10 min)
    350 g
  • wody
    1500 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • cebuli szalotki
    30 g
  • kostek boczku
    150 g
  • jajka
    3
  • żółtko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 751 kcal / 314 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 63 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1287 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...