Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 2 c. à soupe d'eau froide
- 1 c. à café de sel
La farce
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 poivron rouge, coupé en lanières
- 1 poivron vert, coupé en lanières
- 2 c. à soupe de concentré de tomate
- du sel
- du poivre moulu
- 1 jaune d'œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Batbout au fromage
30 Min
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1 Std. 15 Min
Empanadillas
45 Min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 Min
Cornes de gazelle à la rose
45 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 Std. 15 Min
Cornes de gazelle
1 Std.
Acras de poulet
50 Min
Minipastillas au poulet
55min
Boureks à la pomme de terre et viande hachée
1 Std. 30 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.