![Vermicelles à la cannelle Vermicelles à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2075558D-0B91-4270-8E08-6CD570717265/Derivates/a7ef83a3-a3c2-4138-9a30-b372320d92b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 250 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre
- le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
- 1 bâton de cannelle
- 200 g de pâtes sèches, type vermicelles
- 100 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- cannelle en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 813.4 kJ / 177.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Gâteau magique à la noix de coco
1sa
Gâteau de semoule de maïs
50min
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Cocktail lait de poule
10min
Tourment d'amour à la goyave
1sa 15 dk
Tourment d'amour
2 Std.
Mafé de poulet
1sa
Punch à la noix de coco
45min
Glace au coco
4sa
Glace coco et citron vert
12 Std. 15 Min
Pain au beurre
1h 30min
Chocolat martiniquais
20min