
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 250 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre
- le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
- 1 bâton de cannelle
- 200 g de pâtes sèches type vermicelles
- 100 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- cannelle en poudre pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 177.8 kcal / 813.4 kJ
- Białko
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Błonnik
- 1.4 g