Vermicelles à la cannelle

Vermicelles à la cannelle

2.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • 900 g d'eau
  • 250 g de sucre en poudre
  • 10 g de beurre
  • le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
  • 1 bâton de cannelle
  • 200 g de pâtes sèches type vermicelles
  • 100 g de lait
  • 4 jaunes d'œufs
  • cannelle en poudre pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.8 g
Kalorie 813.4 kJ / 177.8 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...