Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 250 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre
- le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
- 1 bâton de cannelle
- 200 g de pâtes sèches, type vermicelles
- 100 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- cannelle en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 813.4 kJ / 177.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Beignets coco sénégalais
1 Std. 15 Min
Chocolat martiniquais
20 Min
Blé à l'indienne
20 Min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40 Min
Pain au beurre
1 Std. 30 Min
Morir soñando (cocktail dominicain)
10 Min
Tajine d'agneau aux cerises
1 Std. 20 Min
Parmentier de banane plantain au chorizo
1 Std. 25 Min
Punch à la noix de coco
45 Min
Le jus de citrouille façon Harry
35 Min
Jus ananas gingembre
15 Min
Pancakes à la banane et au lait de coco
20 Min