Vermicelles à la cannelle

Vermicelles à la cannelle

2.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • d'eau
    900 g
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de beurre
    10 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
  • bâton de cannelle
    1
  • de pâtes sèches type vermicelles
    200 g
  • de lait
    100 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • cannelle en poudre pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 177.8 kcal / 813.4 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 48.4 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...