Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 garlic cloves
- 1 tsp sesame oil
-
12
oz Chinese bacon, diced (¼ in.)
lub 12 oz dry-cured ham, diced (¼ in.) - 7 oz garlic chives, cut into pieces (3 in.)
- 1 - 2 oz red chili peppers, thinly sliced, to taste
- 1 tsp sugar
-
½
tsp shaoxing rice wine
lub ½ tsp rice wine - ½ tsp soy sauce, to taste
- ¼ tsp ground white pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth
1h 10min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Rice Wine Chicken
30 min
Chinese Long Beans with Pork
25 min
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5 Metric)
30 min
Savory Turnip Cake
26h 55 min
Steamed Whole Fish
45min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10 min
Ginger chicken wings
40 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min