Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz pork short ribs, cut into pieces
- 2 oz rice wine
- 1 oz dried shrimp
- 2 garlic cloves, thinly sliced
- 1 tsp sesame oil
- ½ oz dried mushrooms
- 35 oz chicken broth
- 14 oz Chinese cabbage, cut into pieces (1 in.)
-
5
oz bamboo shoots, fresh, cut into pieces
lub 5 oz bamboo shoots, canned, drained - 4 oz fresh black wood ear mushrooms, cut into pieces
- 3 ½ oz cooked gingko nuts
- 5 garlic chives, cut into pieces (2 in.)
- 1 red chili pepper, stem removed, thinly sliced
- 4 oz small scallops
- 2 oz soy sauce
- 1 oz oyster sauce
- 10 quail eggs (opcjonalnie)
- fresh cilantro leaves, to garnish, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Spring onion pork ribs
1h
Rice Wine Chicken
30 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15 min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 min
Fried Garlic Pork
50 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30 min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 min
Salted Fish Pork Belly
30 min