Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique (1 c. à café rase)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait entier
- 40 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le gaufrier
- 1 pincée de sel
- 20 g de sucre glace maison, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Basiques - Pâtes 11 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Madeleines
30 min
Sauce Béchamel express
20 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Purée de pommes de terre
40 min
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Muffins aux pépites de chocolat
1h
Gâteau express
40 min
Brownie
45 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Pâte à pancakes
30 min