Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique (1 c. à café rase)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait entier
- 40 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le gaufrier
- 1 pincée de sel
- 20 g de sucre glace maison, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Pâte à crêpe
1h 15 min
Moelleux au chocolat
55 min
Roulé au chocolat
1h 30min
Mousse au chocolat
3h 20min
Roulé chocolat-noisette
1 Std.
Gâteau marbré
2h 10min
Madeleines
30 Min
Gâteau au chocolat XXL
45 Min
Purée de pommes de terre
40 min
Sauce Béchamel express
20 Min
Muffins aux pépites de chocolat
1 Std.
Cookies aux pépites de chocolat
50 Min