Pâte à gaufre

4.5 1.8K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de farine de blé
    250 g
  • de levure chimique (1 c. à café rase)
    5 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • œufs
    2
  • de lait entier
    360 g
  • de beurre coupé en morceaux, et un peu pour le gaufrier
    40 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre glace maison pour servir
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 300.5 kcal / 1257.4 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 150 mg

Możesz także polubić...