Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g amêndoa s/ pele
- 100 g açúcar
- 50 g água
- 1 laranja, só o sumo
- ½ c. chá de canela em pó
- 2 gemas de ovo
- 150 g doce de chila consistente
- 8 folhas de massa filo de 34x34 cm (350 g aprox.)
- Manteiga derretida q.b. p/ pincelar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 960.2 kJ / 229.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 82.7 mg
Alternatywne przepisy
Mil-folhas de café
35min
Doce de amêndoa e ovos-moles
1h 20min
Ovos-moles de Aveiro
50min
Ovos-moles
1h
Quindins
1h
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Toucinho do céu
1h 50 min.
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 Std.
Profiteroles
1h 30min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15 min.
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Molotof ao vapor
30min