Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g amêndoa s/ pele
- 100 g açúcar
- 50 g água
- 1 laranja, só o sumo
- ½ c. chá de canela em pó
- 2 gemas de ovo
- 150 g doce de chila consistente
- 8 folhas de massa filo de 34x34 cm (350 g aprox.)
- Manteiga derretida q.b. p/ pincelar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 960.2 kJ / 229.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 82.7 mg
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 Min
Bolo-rei
3h 15min
Jesuítas
20 Min
Pastéis de nata
45 Min
Bolo fresco de morango
3j
Travesseiros de Sintra
55 min.
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1j 30 menit
Bolo-rei escangalhado
6h
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolo fresco de morango
3j
Sonhos recheados de amêndoa
1j 30 menit
Colchão de noiva
1 Std. 10 Min