Tarte de caramelo e baunilha

Tarte de caramelo e baunilha

3.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 doses

Składniki

Molho de caramelo
  • açúcar
    250 g
    250 g açúcar amarelo
  • natas, min. 30% de gordura
    210 g
  • água
    1030 g
  • sumo de limão
    1 c. chá de
  • manteiga fria e tanto quanto possível numa só peça (60×40×10 mm aprox.)
    30 g
  • vinagre
    1 c. sopa de
Base
  • farinha tipo 55 mais q.b. p/ polvilhar
    250 g
  • manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    140 g
  • açúcar
    100 g
  • ovo
    1
Chantilly
  • açúcar
    50 g
  • vagem de baunilha só as sementes
    1
  • natas, min. 30% de gordura bem frias
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 22 mg
Białko 4 g
Kalorie 1869 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...