Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho de caramelo
-
250
g açúcar
lub 250 g açúcar amarelo - 210 g natas, min. 30% de gordura
- 1030 g água
- 1 c. chá de sumo de limão
- 30 g manteiga, fria e tanto quanto possível numa só peça (60×40×10 mm aprox.)
- 1 c. sopa de vinagre
Base
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 140 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 1 ovo
Chantilly
- 50 g açúcar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 300 g natas, min. 30% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2u. 40min
Salame de chocolate e pistácio
4h 15min
Tarte de Natal
35min
Tiramisu de caramelo
4h 50 min
Leite de caramelo quente
50min
Zabaione de licor de laranja
15min
Cobertura de chocolate e avelã
1h
Nuvens de morango
5h 20min
Bolo de aniversário
1h
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2h
Bolo com romã e suspiros
3h 25min
Bolo pink velvet
6 godz.