Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g passas de uva
- 60 g noz
- 80 g alperce seco cortado em pedaços
- 100 g frutos cristalizados cortados em pedaços
- 100 g rum
- 120 g açúcar
- ½ c. chá de canela em pó
- 2 ovos
- 250 g farinha
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada
- ½ c. chá de gengibre seco em pó
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- ¼ c. chá de sal
- 150 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 120 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 104.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de maçã
35 Min
Bolo rico da minha terra
1 Std.
Crumble de ruibarbo e dióspiro
1 Std. 10 Min
Bolo de azeite
50 Min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 Std. 45 Min
Boleima de maçã e canela
45 Min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Bolo de banana e noz
50 Min
Bolo de cenoura delicioso
50 Min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de São Martinho
1 Std. 20 Min