Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 10 g Butter
- 350 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 600 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 20 g Honig
- 30 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 400 g Chicorée
- Öl zum Braten
- 80 g Schinken, roh, in Streifen (1 cm)
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1124 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min
Wirsing-Käse-Suppe
45 Min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 Min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Grüne Salatsuppe
40 Min
Mangoldcremesuppe
30 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45 Min