Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g manteiga
- 50 g água fria
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
Recheio
- 60 g amêndoa s/ pele
- 400 g requeijão
- 200 g açúcar amarelo
- 3 ovos
- 1 c. chá de canela em pó
- 80 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1438.3 kJ / 343.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 325.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de requeijão e canela
1h
Quadradinhos de requeijão e canela
30min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50min
Bolo de requeijão e abóbora
45min
Tarte de requeijão
35min
Mousse de amêndoa
2h
Queques de amêndoa
1h
Picado de abelha
40min
Tarte de grão e coco
45min
Torta de claras com manga
30min
Bolo de amêndoa e chocolate
50min
Tarte de limão e merengue
30min