Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 20 g açúcar
- 200 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga bem fria cortada em cubos
- 1 gema de ovo
Recheio
- 4 gemas de ovo
- 50 g açúcar
- 100 g chocolate branco partido em pedaços
- 500 g queijo mascarpone
- 1 limão (raspa e sumo)
- 750 g morangos cortados em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2585 kJ / 619 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1 Std. 30 Min
Tarte de maracujá
4 Std.
Cheesecake de limão
6 Std. 30 Min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Quadrados marmoreados de morango
4ωρ. 35 λεπτ.
Tarte de maracujá
4 Std.
Tarte de morangos
2 Std.
Rosca de queijo e presunto
2 Std.
Cheesecake de leite condensado e groselha
3 Std.
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min
Tarte de limão e merengue
30min