Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 20 g açúcar
- 200 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga bem fria cortada em cubos
- 1 gema de ovo
Recheio
- 4 gemas de ovo
- 50 g açúcar
- 100 g chocolate branco partido em pedaços
- 500 g queijo mascarpone
- 1 limão (raspa e sumo)
- 750 g morangos cortados em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2585 kJ / 619 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de morangos
2h
Bolo fresco de morango
3h
Quadrados marmoreados de morango
4 Std. 35 Min
Cheesecake soufflé
40 min
Tarte vulcão
1h 15min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1 godz. 20 min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40min
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Tarte de coco e doce de leite
30 min
Cheesecake de limão
6 Std. 30 Min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Tarte de limão e merengue
30 min