Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g flocos de aveia, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g farinha tipo 65
- 100 g farinha de centeio
- 1 c. chá de sal
- 200 g água
- 10 g mel
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - Azeite q.b. p/ untar
- 1 clara de ovo
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com sementes e aveia
5h 30min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1h 35 min
Pão de iogurte
50min
Cacetinhos de centeio
1hod. 30min
Pãezinhos de cereais
2h
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1u. 55min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de forma integral
2h