Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de jaunes d'œufs (3 jaunes env.), et 1 jaune pour la dorure
- 90 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1464 kJ / 347 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait hérissons
2 godz. 35 min
Baguette express
2 godz. 35 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Chouquettes
1h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Briochettes feuilletées
2 godz. 45 min
Pain au lait (Simplicité)
2u. 20min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Brioche parisienne
24h
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min