Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de jaunes d'œufs (3 jaunes env.), et 1 jaune pour la dorure
- 90 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1464 kJ / 347 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
Alternatywne przepisy
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2ч.
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Petits pains au lait hérissons
2ч. 35 мин.
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min
Brioche parisienne
24sa
Baguette express
2ч. 35 мин.
Chouquettes
1 godz.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Gâche vendéenne
3h 20min
Baguette viennoise au chocolat
2h 45min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min