Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nektarinenkompott
- 300 g Nektarinen, reif, in Stücken
- 10 g Kandiszucker, braun
- 50 g Wasser
Nektarinen-Holunder-Eis
- 40 g Zucker
- 150 g Nektarinen, reif, in Stücken
- 30 g Holunderbeersaft
- 1 TL Holunderblütensirup (siehe Tipp)
- 100 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißes Schokomalheur
40min
Milchreiscreme mit Zabaione und Himbeerpüree
30min
Erdbeer-Mojito
1h 45min
Vanille-Safran-Sauce
15min
Tropic Colada
15min
Trauben-Thymian-Cooler
1h 30min
Bachsaibling mit Haselnussmilch
26 godz.
Rhabarber-Eistee
50min
Zwetschgen-Trifle
4h
Sauce Hollandaise
15min
Himalaya-Butter
25min
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1h 30min