
Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Kleie-Porridge mit Joghurt
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 Portionen
Składniki
-
Äpfel süß-säuerlich, geviertelt150 g
-
Haferflocken, kernig (z. B. von dmBio)60 g
-
Haferkleie (z. B. von dmBio)2 geh. EL
-
Apfelsaft natürtrüb, ohne Zuckerzusatz (z. B. von dmBio)150 g
-
Zimt und etwas mehr zum Bestäuben (z. B. von dmBio)¼ TL
-
Wasser (opcjonalnie)20 - 30 g
-
Joghurt, 3,5% Fett2 EL
-
Kerne, gemischt (z. B. Sonnenblumenkerne von dmBio)1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
268 kcal /
1119 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy