Urządzenia i Akcesoria
Ryż z ośmiornicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 ośmiornica , średnia (1000 – 1200 g), mrożona
-
100 g białego wina
-
2 cebule (80 g/szt), obrane
-
2 ząbki czosnku
-
70 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów z puszki , z zalewą
-
sól , do smaku
-
pieprz , do smaku
-
350 g ryżu długoziarnistego (nie parboiled)
-
woda , w zależności od potrzeb
-
4 gałązki kolendry, świeżej , tylko liście, posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2026 kJ /
483 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)
40 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min