Urządzenia i Akcesoria
Ryż z ośmiornicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 ośmiornica , średnia (1000 – 1200 g), mrożona
-
100 g białego wina
-
2 cebule (80 g/szt), obrane
-
2 ząbki czosnku
-
70 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów z puszki , z zalewą
-
sól , do smaku
-
pieprz , do smaku
-
350 g ryżu długoziarnistego (nie parboiled)
-
woda , w zależności od potrzeb
-
4 gałązki kolendry, świeżej , tylko liście, posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2026 kJ /
483 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40 min
Muffinki makaronowe
1 godz.
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 25 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min