Urządzenia i Akcesoria
Ryż z ośmiornicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 ośmiornica , średnia (1000 – 1200 g), mrożona
-
100 g białego wina
-
2 cebule (80 g/szt), obrane
-
2 ząbki czosnku
-
70 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów z puszki , z zalewą
-
sól , do smaku
-
pieprz , do smaku
-
350 g ryżu długoziarnistego (nie parboiled)
-
woda , w zależności od potrzeb
-
4 gałązki kolendry, świeżej , tylko liście, posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2026 kJ /
483 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kluski z makiem
40 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min