Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 70 g água
- 190 g açúcar
- 8 gemas de ovo
Torta
- 250 g amêndoa c/ pele
- 6 ovos
- 350 g açúcar
- 25 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 25 g farinha, mais q.b. p/ untar
- Amêndoa laminada q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2388.2 kJ / 570.8 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 59.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies com chocolate branco
40min
Joaninhas
1 Std. 20 Min
Beijinhos de noz
30min
Salada de cenoura e maçã espiralizadas com feta e frutos secos - TM5
Brak ocen
Bolachas de Parmesão e ervas
1 Std. 35 Min
Roscas de azeite (Taralli)
Brak ocen
Parfait de noz e ovos-moles da Ana Isabel Ferreira
5h
Bolo de frutos secos do Algarve
1sa 10 dk
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1h
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Bolo de abóbora de Halloween
4h
Dedos de amêndoa
2 Std.