Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 70 g água
- 190 g açúcar
- 8 gemas de ovo
Torta
- 250 g amêndoa c/ pele
- 6 ovos
- 350 g açúcar
- 25 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 25 g farinha, mais q.b. p/ untar
- Amêndoa laminada q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2388.2 kJ / 570.8 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 59.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake pops de Natal
6h
Mini-rissóis de amêijoa
4h
Bhajis de cebola com molho de coentros picante - TM5
Brak ocen
Focaccia recheada
3h
Tarte intensa de chocolate
2 godz. 30 min
Miniaturas de laranja e suspiro
1 Std. 30 Min
Doce de amêndoa de Leiria
35 Min
Cake pops monstro das bolachas
3h
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2h 20min
Pão-de-ló de chocolate
1 Std.
Tarte de amêndoa da Estremadura
45 Min
Pavlova de pêssego
2 godz. 30 min