Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g frutos secos (nozes, avelãs, amêndoas, etc.)
- 100 g vinho tinto
- 90 g pão tipo papo-seco
- 150 g açúcar
- 5 ovos
- 2 c. sopa de mel
- 1 c. chá de canela em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 120 g maçã cortada em cubos pequenos
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3150 kJ / 754 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40 min
Bolo da Avó Aldina
1h
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1h
Pudim de castanhas
1h 30 min
Bolo de sobras de marmelada
30 min
Bolinhos de três frutos algarvios
40 min
Bolo rançoso de Pavia
1h 30 min
Bolo rico da minha terra
1h
Bolo de tangerina
50 min
Bolo de azeite
50 min
Chiffon de laranja
1h 30 min
Bolo de maçã e noz
1h 5min