Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g miolo de noz
- 500 g água
- 130 g óleo de milho
- 180 g açúcar amarelo
- 80 g farinha de alfarroba
- 350 g farinha
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 550 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 godz. 10 min
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de canela
1h
Salame de alfarroba
1h
Bolo rico da minha terra
1h
Pão de especiarias
45 min
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
1h 15min
Tarte de grão e coco
45 min
Bolo da Avó Aldina
1h
Bolo de espinafres e cenoura
1h 5min
Bolo de noz e café
1 godz. 10 min
Bolo rápido
50 min