Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g miolo de noz
- 500 g água
- 130 g óleo de milho
- 180 g açúcar amarelo
- 80 g farinha de alfarroba
- 350 g farinha
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 550 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Bolo de noz e café
1 Std. 10 Min
Bolo de açafrão
1j
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 Min
Bolo de curgete e cacau
24 Std.
Tabuleiro de maçã e pera com especiarias e aveia
1j
Bolo rico da minha terra
1j
Bolo de azeite
50 Min
Panquecas de alfarroba
40 Min
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min
Bolo de pera e vinho do Porto
35 Min
Bolo rápido
50 Min