Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de açúcar
- 10 g fermento de padeiro fresco
- ½ c. chá de sal
- 200 g farinha tipo 65
Recheio
- 100 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 1 dente de alho
- 60 g cebola
- Azeite q.b. p/ untar
- 250 g tomate pelado de lata cortado em pedaços
- 200 g sobras de carne picada (porco, salsicha, vaca, etc)
- 1 c. chá de orégãos
-
½
c. chá de caldo de carne caseiro
lub ½ cubo de caldo de carne - 50 g água
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 317 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de atum no forno
1h 30min
Tortilha de frango
40min
Empanada de carne e azeitonas
1h
Pataniscas de peixe e molho de iogurte
20 min
Bombons de licor
1h 30min
Arancini com recheio de carne picada
1h 15 min
Piza de restos
4 Std. 40 Min
Rosca de queijo e presunto
2h
Pãezinhos palhaço com hambúrguer
2h
Quiche de bolonhesa e legumes
1h 10min
Piza bolonhesa
1h 45min
Piza rápida de peperoni
1h