Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
Manteiga q.b. p/ untar
lub margarina vegetal q.b. p/ untar - Flocos de aveia q.b. p/ polvilhar
- 350 g espelta em grão
- 150 g trigo sarraceno
- 350 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 c. chá de mel
- 2 c. chá de sal
- 40 g vinagre
- 90 g sementes de girassol
-
90
g sementes de linhaça
lub 90 g sementes de abóbora - 50 g sementes de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1j 30 menit
Pão de centeio e noz
1j 25 menit
Pão de espelta com sementes de abóbora
15hod. 45min
Granola de abóbora
1 godz. 5 min
Pão de iogurte
50 menit
Pães de banana e centeio
1 godz. 35 min
Pães de centeio
2j 10 menit
Pão norueguês
55 Min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2j
Pão da terra
1 godz. 35 min
Pãezinhos integrais com noz e muesli
40 min
Pão rápido com manteiga de caju
55 Min