Pão de espelta e trigo sarraceno
TM6 TM5 TM31

Pão de espelta e trigo sarraceno

4.4 (32 oceny)

Składniki

  • Manteiga q.b. p/ untar
    lub margarina vegetal q.b. p/ untar
  • Flocos de aveia q.b. p/ polvilhar
  • 350 g espelta em grão
  • 150 g trigo sarraceno
  • 350 g água
  • 20 g fermento de padeiro fresco
    lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco
  • 1 c. chá de mel
  • 2 c. chá de sal
  • 40 g vinagre
  • 90 g sementes de girassol
  • 90 g sementes de linhaça
    lub 90 g sementes de abóbora
  • 50 g sementes de sésamo

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1066 kJ / 255 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy