Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g miolo de noz
- 100 g avelã torrada
- 200 g açúcar amarelo
- 150 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 6 ovos
- 1 limão, só a raspa
- 125 g bebida de arroz
- 350 g farinha de arroz, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g amido de milho
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- 60 g passas de uva
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h
Queques de mel e frutos secos
8 godz. 30 min
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min
Queque integral de maçã sem glúten
45 min
Bolachas de aveia recheadas com chocolate
50min
Bolas de granola
50min
Queques de granola de chocolate e amêndoa
25min
Bolo da partilha
45 min
Panquecas de alfarroba
40 min
Queques de aveia e mirtilos
35min