Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de arándanos deshidratados
- 50 g de pistaches pelados
- 100 g agua
- 500 g de azúcar refinada, colada (ver tip)
- 60 g mantequilla, en cubo
- 10 g de jugo de limón recién exprimido
- 1000 g de agua, para limpiar
- 5 g de vinagre, para limpiar
- 150 g de chocolate amargo (70% cacao)
- 1 cdita de sal rosa del himalaya, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 679 kJ / 162 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 134 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barra de chocolate y caramelo salado TM6
1h 50 min
Caramelo inglés a mi manera TM6
30min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15min
Gelatina de jocoque
1h
La Pavlova despeinada
4h
Pastel double fudge
3h
Praliné de avellanas TM6
25 min
Panal de caramelo TM6
1h 30min
Temperado de chocolate oscuro (sembrado)
15min
Jocoque casero
15h
Betún de ganache de chocolate
12h