Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- aceite de girasol, para engrasar
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 120 g de harina de trigo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
Glaseado
- 250 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 500 g de azúcar glass
- 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 cditas de extracto de vainilla natural
- ¼ cdita de sal
- colorante vegetal rojo, gel o líquido (ver tip)
cobertura
- 1 granada, desgranada
- 3 - 4 malvaviscos, blancos, para decorar (opcjonalnie)
- merenguitos, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 152.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5min
Panqué de vainilla
55min
Pastel húmedo de chocolate
1 Std. 25 Min
Nidos de triffle de chololate de Pascua
30min
Sangría virgen de otoño
35min
Helado de vainilla y fresa
12 godz.
Mil crepas de limón
1h
Pastel capuchino
2h
Galletas de cocoa decoradas
1h 45min
Pastel triple chocolate en capas
2h 30min
Crepas
1h 15min
Crepas, receta básica
1h 20min