Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g posta de cação (6 unid. aprox.)
- ½ c. chá de sal
- 8 pés de poejo
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 20 g coentros
- 70 g azeite
- 1000 g água
-
2
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 2 cubos de caldo de peixe - 60 g farinha
- 2 c. chá de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 768.6 mg
Alternatywne przepisy
Ervilhas com ovos escalfados
40min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Açorda de tomate
20min
Sopa alentejana
30min
Creme de coentros
30min
Arroz doce
1h
Farófias
20min
Favas guisadas
50min
Caldo de bacalhau
30min
Caldo de coentros
1 Std. 20 Min
Açorda de marisco
30min