Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 250 g arroz agulha
- 2 ovos
- 120 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 280 g curgete cortada em cubos pequenos
- 100 g ervilhas congeladas
- 200 g atum em lata escorrido
-
100
g azeitonas verdes s/ caroço cortadas às rodelas
lub 100 g azeitonas pretas s/ caroço cortadas às rodelas - 15 - 20 g cornichons ou outros picles cortados às rodelas
- 1 pé de hortelã, só as folhas
- 1 c. sopa de azeite
- 7 tomates-cereja cortados em metades ou quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027 kJ / 485 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada-russa
50 Min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Penne com atum
30 min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40 min
Massa
25 min
Salada niçoise
35 Min
Penne com molho de tomate e chouriço
25 min
Esparguete à carbonara
30 min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30 min
Bacalhau à Assis
25 min
Salada de massa e grão
25 min