Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g coco ralado
- 6 ovos
- 2 latas de leite condensado (740 g aprox.)
- 1 pitada de sal
- 10 g licor de chocolate (opcjonalnie)
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 595 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de ananás
2u.
Bolo pudim
3h
Mousse de chocolate com laranja
40min
Bolo Alasca
8h
Bolo de chocolate sem farinha
1u. 45min
Bolo delicioso de pera
24u.
Bolo de amêndoa
35min
Bolo de chocolate
1u. 20min
Bolo de chocolate sem farinha
40min
Bolo de pirex
50min
Bolo Mimoso
55min
Bolo de limão e amêndoa
50min