Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 100 g cebola
-
90
g pimento vermelho cortado em pedaços
lub 90 g pimento morrone cortado em pedaços - 150 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g azeite
- 100 g presunto cortado em cubos
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g batata frita palha
- 2 ovos
- Azeitonas pretas q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2749.3 kJ / 657.1 kcal
- Białko
- 62.6 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 6609.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peru
4h 50min
Salada de arroz e atum
1h
Frango com cerveja
40min
Salteado de porco com pimentos
30min
Arroz de polvo à espanhola
1h 30min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Tomatada de bacalhau
55min
Empadão de fiambre
1h
Bacalhau com broa e pimentos
1h
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Bacalhau à Soutelo
25min
Bacalhau gratinado com camarão
50min