Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 6
postas de maruca (aprox. 800 g)
lub 4 - 6 postas de cherne (aprox. 800 g) - 700 g tomate maduro
- 100 g pimento verde cortado às rodelas
- 100 g pimento vermelho cortado às rodelas
- 1 c. chá de sal
- 300 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada às rodelas (1 cm de espessura)
-
1 ½
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de peixe - 1 pitada de piripíri (opcjonalnie)
- 200 g vinho branco
- 50 g água
- 1 folha de louro
- 4 pés de coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1486 kJ / 356 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jardineira de carne
1h 5min
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Caldeirada à algarvia
3h
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45 min
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Arroz de marisco
45 min
Arroz de tamboril
35min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 min
Arroz de peixe
55min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Caldeirada de bacalhau
40 min