Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 150 g manteiga à temperatura ambiente
- 250 g açúcar
- 125 g natas
- 4 ovos
- 150 g farinha tipo 55
- 50 g cacau em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 2 gotas de essência de baunilha
Recheio e cobertura
- 200 g açúcar
- 100 g chocolate p/ culinária
- 2 c. sopa de leite
- 250 g manteiga à temperatura ambiente
- 520 g drageias de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3261 kJ / 779.4 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 49.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48h
Bolo de chocolate e framboesa
4 Std. 20 Min
Bolo de chocolate sem farinha
1h 45 min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Brigadeirão
1h 45 min
Bolo de chocolate
1h 20min
Bolo de chocolate sem glúten
45 min
Bolachas xadrez
1h 5min
Bolo arco-íris
1h
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo festa de chocolate
3 Std.