![Dorada a la sal Dorada a la sal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c6582aceef62ee7b19096bf58ce67a9/Derivates/8e25bd1ccc51a3dee8d2d87585996bc478a244f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua para el vapor
- 2000 g de sal gorda
- 1 dorada con cabeza y escamas (800-1000 g)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (un chorrito)
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 304 kcal
- Białko
- 45.74 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 Min
Berberechos al vapor con lima
20 Min
Menú completo: pisto y lubina con patatas y huevos
50 min
Almejas a la marinera
30 Min
Lubina a la sal con patatas
30 Min
Gamba blanca de Huelva cocida
35 Min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 Min
Salsa de Pedro Ximénez
35 Min
Coquinas al ajillo
1 Std.
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 Min