Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua para el vapor
- 2000 g de sal gorda
- 1 dorada con cabeza y escamas (800-1000 g)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (un chorrito)
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 304 kcal
- Białko
- 45.74 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbete de limón al cava
5min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Almejas a la marinera
30 Min
Menú completo: pisto y lubina con patatas y huevos
50 min
Gazpacho
10 min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50 min
Lubina a la sal con patatas
30 Min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min
Lubina en salsa de salmorreta
25 Min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 Min
Dorada a la catalana
30 Min