Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 250 g água
- 50 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 10 g açúcar
- 150 g farinha tipo 65
- 3 ovos batidos
Creme
- 80 g açúcar
- 4 claras de ovo
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 4 gemas de ovo
- 350 g queijo mascarpone
- 150 g frutos vermelhos
- 350 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1966.3 kJ / 470 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 241.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Tornedós folhados com recheio de espinafres
1 godz. 15 min
Cheesecake de mirtilos
5 Std.
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 Std. 30 Min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min
Tarte de primavera com morango
2 godz. 20 min