Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 250 g água
- 50 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 10 g açúcar
- 150 g farinha tipo 65
- 3 ovos batidos
Creme
- 80 g açúcar
- 4 claras de ovo
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 4 gemas de ovo
- 350 g queijo mascarpone
- 150 g frutos vermelhos
- 350 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1966.3 kJ / 470 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 241.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo fresco de morango
3hod.
Paris Brest com morangos
2小时 10 分钟
Árvore de Natal de profiteroles
1小时
Bolo fresco de morango
3hod.
Tarte de primavera com morango
2h 20 min
Torta marmoreada de tiramisu
3hod.
Naked cake
1 Std. 30 Min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Semifrio de framboesa
8h 20min
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min