Soupe de poisson

Soupe de poisson

3.7 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 200 g de carottes en rondelles
  • 130 g de blanc de poireau en morceaux
  • 2 gousses d'ail
  • 100 g de vin blanc
  • 150 g de tomates en morceaux
  • 500 g de poisson blanc (aiglefin, cabillaud, merlu)
  • 1 pincée de piment en poudre
  • 1 dose de safran
  • 350 g d'eau
  • 200 g de tomates concassées en conserve
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • baguette en rondelles frottées à l’ail et à l’huile

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27 g
Kalorie 1627 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...