Soupe de poisson

Soupe de poisson

3.7 93 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de carottes en rondelles
    200 g
  • de blanc de poireau en morceaux
    130 g
  • gousses d'ail
    2
  • de vin blanc
    100 g
  • de tomates en morceaux
    150 g
  • de poisson blanc (aiglefin, cabillaud, merlu)
    500 g
  • de piment en poudre
    1 pincée
  • dose de safran
    1
  • d'eau
    350 g
  • de tomates concassées en conserve
    200 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • baguette en rondelles frottées à l’ail et à l’huile

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 389 kcal / 1627 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...