Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 200 g de carottes, en rondelles
- 130 g de blanc de poireau, en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 100 g de vin blanc
- 150 g de tomates, en morceaux
- 500 g de poisson blanc (aiglefin, cabillaud, merlu)
- 1 pincée de piment en poudre
- 1 dose de safran
- 350 g d'eau
- 200 g de tomates concassées en conserve
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- baguette, en rondelles frottées à l’ail et à l’huile
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Soupe de poisson
20 min
Quiche aux fruits de mer
1 Std. 15 Min
Soupe de poissons
45 min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 godz.
Soupe de fruits de mer provençale
25min
Pizza aux fruits de mer
2 godz. 15 min
Soupe de poisson de Majorque
40 min
Sauce rouille
10min
Marmite du pêcheur
50min
Bisque de crevettes
30 min
Soupe de poisson au curry
45 min
Paëlla aux fruits de mer
1h 5min