Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, grob geschnitten
- 2 Schalotten, halbiert
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Paniermehl
- 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 224 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 468 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geröstete Leber
30min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1小时
Geflügelleberwurst
6sa 40 dk
Eingelegte Heringe
12h
Slow Cooking BBQ-Rippchen
4u.
Dill-Essig-Gurken
336 Std.
Zucchini-Ketchup
1小时
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1小时 15 分钟
Heringssalat
1 godz. 5 min
Schmorgurken
30min
DDR - Soljanka
1小时
Würzfleisch (Ragout fin)
1小时