![Bärlauch-Buletten Bärlauch-Buletten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c7bec36b-d8e2-46ee-9019-d0587a797a4e/Derivates/d0ebf471-25d4-4fee-9256-0e63e440e647.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, grob geschnitten
- 2 Schalotten, halbiert
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Paniermehl
- 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 224 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 468 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45 Min
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10 min
Glubschaugen
1 Std.
Slow Cooking BBQ-Rippchen
4h
Brathendl nach peruanischer Art mit Salsa Verde und Avocadosalat
7 godz. 30 min
Salat-Wraps mit Hähnchen und Kokos-Currysauce
40 min
Dill-Essig-Gurken
336 Std.
Bärlauch-Kartoffelpüree mit Senfbutter
50 Min
Teriyaki-Ripperl mit Maiskolben und Farmersalat
14h 30min
Bärlauch-Joghurt-Dressing
15 min
Eisalat mit Räucherforelle
20 min
Schnelle Marinade für Grillfleisch
15 min