![Schinken-Rucola-Aufstrich Schinken-Rucola-Aufstrich](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5bb61bec-3dcb-4c10-b107-3360403e43cf/Derivates/732e6d71-a5a4-4a6c-8c93-fb3864722c4d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Rucola, halbiert
- 100 g Schinken, gekocht, in Scheiben, halbiert oder geviertelt
- 1 Schalotte (30 g)
- 200 g Frischkäse, light (z. B. von Exquisa)
- 1 Ei, hartgekocht, halbiert (siehe Tipp)
- ½ TL Senf, mittelscharf
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Ei-Aufstrich
30min
Schinkenaufstrich
10min
Puten-Curry-Aufstrich
10min
Hüttenschmaus
5min
Gurken-Schinken-Aufstrich
10min
Spargel-Weißwurst-Salat
25min
Ei-Schinken-Aufstrich
35min
Möhren-Quark-Aufstrich mit Walnüssen
10min
Quark-Radieschen-Aufstrich
5min
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25min
Leichter Wurstsalat
10min
Lachs-Dip
5min