Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 100 g Buchweizen
- 200 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- ¼ TL Zucker
- 40 g Mehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
Paprikaragout und Fertigstellung
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl und mehr zum Braten
- 300 g rote Paprika, in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
- 30 g Tomatenmark
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Zucker
- 1 EL Petersilie, getrocknet
- 100 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2h
Reisbratlinge mit Apfel-Radieschen-Quark
2h
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1h
Pizza mit Ratatouille
3 Std.
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Kartoffel-Flammkuchen
40min
Aprikosen-Schnecken
2h 15 min.
Wirsing-Dinnete
2h
Glasgow - Kräuter-Crumpets mit Pfefferbutter
1h
Bauernpizza
1 Std. 40 Min
Kräuter-Pancakes
15min
Pizza Diavolo
1h 15min