Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kirschsauce
- 350 g Kirschen, entsteint
- 200 g Kirschsaft
- 30 - 40 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 2 EL Zitronensaft
- 1 EL Speisestärke
Couscous
- 30 g Mandeln, blanchiert
- 30 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 30 g Pinienkerne
- 40 g Sultaninen
- 20 g Butter
- 1 Msp. Safran, gemahlen
- 2 TL Zimt
- 120 g Orangensaft
- 80 g Zucker
- 160 g Couscous
- 2 Bananen, in Stücken (2-3 cm)
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1369 kJ / 327 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschlasagne
45 min
Milchreis mit Zimtpflaumen
1 godz.
Stachelbeer-Crumble
1 Std. 10 Min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Buntes Milch-Rahm-Gemüse (Schnüsch)
1h 45min
Apfel-Cranberry-Kompott mit Bulgur
35min
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
4 Std.
Aprikosen-Crumble
45 min
Apfel-Zimt-Pudding
10min
Käse-Streusel-Gläschen aus dem Varoma
45 min
Vanillesauce für jeden Tag
10min