
Urządzenia i Akcesoria
豆沙蛋黃月餅
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 顆
Składniki
麵皮
-
花生油 ,或任何植物油80 克
-
轉化糖漿180 克
-
鹼水 (約3克),詳見要訣1 茶匙
-
低筋麵粉 ,過篩320 克
內餡
-
米酒 或玫瑰露酒少許
-
鹹蛋黃 (生)24 顆
-
紅豆沙 或 烏豆沙、蓮蓉餡600 克
-
高筋麵粉 ,手粉用少許
-
蛋黃1 顆
-
水½ 大匙
Wartości odżywcze na 1 顆
Kalorie
223.7 kcal /
936.1 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
37.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

月圓餅香
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan

饗月中秋
4 Przepisy
Tajwan
Tajwan