Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵皮
- 80 克 花生油 ,或任何植物油
- 180 克 轉化糖漿
- 1 茶匙 鹼水 (約3克),詳見要訣
- 320 克 低筋麵粉 ,過篩
內餡
- 少許 米酒 或玫瑰露酒
- 24 顆 鹹蛋黃 (生)
- 600 克 紅豆沙 或 烏豆沙、蓮蓉餡
- 少許 高筋麵粉 ,手粉用
- 1 顆 蛋黃
- ½ 大匙 水
- Wartości odżywcze
- na 1 顆
- Kalorie
- 936.1 kJ / 223.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.4 mg