Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g Butter und etwas mehr zum Braten und Einfetten
- 600 g Milch
- 250 g Mehl
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
Mandelcreme und Fertigstellung
- 300 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 80 g Sahne
- 1 Ei
- 500 g Milch
- 1 Pck. Vanille-Saucenpulver (zum Kochen, für 500 ml Flüssigkeit)
- 30 g Zucker
- 20 - 30 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2399 kJ / 573 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eton Mess
4 Std. 20 Min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Zitronenschnecken
3h 30 phút
Birnen im Weißweinsud
35 min
Limetten-Milchreis-Tarte
3 Std.
Nougatwaffeln
20 min
Weißes Schokomalheur
40 min
Cremesüppchen mit Kaffeeschaum
45 Min
Käseecken zum Zupfen
1 Std. 50 Min
Marzipan-Schmarren
45 Min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30 min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 Min