Gratinierte Mandelcrêpes
TM6 TM5

Gratinierte Mandelcrêpes

4.1 (61 ocen)

Składniki

Crêpes

  • 50 g Butter und etwas mehr zum Braten und Einfetten
  • 600 g Milch
  • 250 g Mehl
  • 4 Eier
  • 1 Prise Salz

Mandelcreme und Fertigstellung

  • 300 g Marzipanrohmasse, in Stücken
  • 80 g Sahne
  • 1 Ei
  • 500 g Milch
  • 1 Pck. Vanille-Saucenpulver (zum Kochen, für 500 ml Flüssigkeit)
  • 30 g Zucker
  • 20 - 30 g Mandeln, gehobelt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2399 kJ / 573 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy