Pizza margarita

4.8 128 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 raciones

Składniki

Masa
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 220 g de agua a temperatura ambiente
  • 1 cucharadita de azúcar
    1 cucharadita de malta en polvo
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada, (8 g)
  • 400 g de harina
  • 1 cucharadita de sal
Cobertura
  • 200 g de queso mozzarella cortado en trozos
  • 250 g de tomate troceado en conserva
  • 2 - 3 pellizcos de sal (ajuste al gusto)
  • 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
  • 10 - 15 hojas de albahaca fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...