Pizza margarita

Pizza margarita

4.7 126 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 raciones

Składniki

Masa
  • de aceite de oliva virgen extra
    30 g
  • de agua a temperatura ambiente
    220 g
  • de azúcar
    1 cucharadita
    1 cucharadita de malta en polvo
  • de levadura prensada fresca desmenuzada
    20 g
    2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada, (8 g)
  • de harina
    400 g
  • de sal
    1 cucharadita
Cobertura
  • de queso mozzarella cortado en trozos
    200 g
  • de tomate troceado en conserva
    250 g
  • de sal (ajuste al gusto)
    2 - 3 pellizcos
  • de aceite de oliva virgen extra
    1 cucharada
  • hojas de albahaca fresca
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...