Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 raciones
Składniki
-
1000 g de leche entera
-
10 yemas de huevo
-
320 g de azúcar
-
40 g de maicena
-
1 cucharadita de vainilla líquida1 cucharadita de azúcar vainillado
-
1 pellizco de sal
-
2 - 3 tiras de piel de limón (sólo la parte amarilla)
-
1 canela en rama
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Sód
89.9 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1320 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
51.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisú
5 godz. 20 min
Crema pastelera
10 min
Profiteroles
2 godz.
Islas flotantes
1 godz. 45 min
Crema de limón (Lemon curd)
25 min
Merengue suizo
10 min
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Flan
5 godz.
Sorbete de limón
8 godz. 30 min
Merengue italiano
20 min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Tarta de crema catalana a la naranja
7 godz. 30 min