Sous-vide Artichokes

Sous-vide Artichokes

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • fresh artichoke hearts quartered, choke removed (see Tip)
    4
  • leek sliced in rounds (½ in.)
    3 oz
  • lemon plus extra to serve
    2 slices
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    1 oz
  • salt
    ⅛ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
    60 oz
  • lemon juice
    1 oz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 291 mg
Białko 6 g
Kalorie 502 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...