Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Curry di agnello a Cottura Lenta con cous cous
TM6

Curry di agnello a Cottura Lenta con cous cous

3.4 (5 ocen)

Składniki

Curry di agnello

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 spicchi di aglio a metà
  • 200 g di cipolle a fette
  • 5 g di radice fresca di zenzero, grattugiata
  • 7 g di cannella in polvere
  • 5 g di chili in polvere
  • ½ peperoncino piccante rosso, fresco, senza semi e a pezzi
  • 15 g di garam masala
  • 10 g di semi di cumino
  • 10 g di coriandolo fresco, le foglioline
  • 40 g di concentrato di pomodoro
  • 60 di mandorle a bastoncini, tostate
  • 650 g di bocconcini di agnello (4 cm)
  • 5 g di sale
  • 400 g di latte di cocco

Cous cous cetriolo e menta

  • 350 g di cous cous a grana media
  • 350 g di acqua
  • 5 g di dado per brodo vegetale
    lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 150 g di cetriolo, pelato e a dadini (1 cm)
  • 60 g di mandorle a bastoncini, tostate
  • 5 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 2 cucchiai di mentuccia tritata
  • 30 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
4342 kJ / 1037 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
60 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
11.2 g
Sód
876 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy