Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo (60 g)
- 2 tuorli
-
1
cucchiaino di succo di limone
lub 1 cucchiaino di aceto - 2 cucchiaini di senape (10 g) (opcjonalnie)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1700 kJ / 406.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Burro alle acciughe
4 Std. 20 Min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 godz. 25 min
Dado di carne
45min
Zabaione
15min
Pasta all'uovo
1h
Burro
40min
Insalata russa
1h
Meringhe
2h
Ketchup
1h 20 min
Composta di cipolle rosse
2h
Salsa verde "Bagnet"
15min
Salsa tonnata
20min