Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 420 g di farina di forza (manitoba)
- 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di acqua
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veneziane
2h 40min
Focaccia alle olive
2sa
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 Min
Panini al latte
4h 50 min
Focaccia alle cipolle
2h 20 min
Gnocco emiliano
4h 50 min
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Focaccine fantasia
2 Std. 5 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4hod. 55min
Gnocco fritto
1h 5min
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Tigelle
3h 50min