Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 420 g di farina di forza (manitoba)
- 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di acqua
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante
2小时 10 分钟
Focaccia alle olive
2 Std.
Focaccia alle cipolle
2h 20 min
Spiedini di uva e ricotta con focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Focaccine fantasia
2h 5 min
Focaccia alla crema di formaggi
2小时 10 分钟
Bauletti integrali allo speck
5h 15min
Ciabattine veloci
3u. 10min
Panini al latte
4h 50min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h