Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 500 - 600 g água
- 200 g leite
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 50 g farinha
- ½ c. chá de sal
- 50 g natas
- 4 pés de salsa, só as folhas
- 40 g queijo fundido (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 523 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
1 Std. 20 Min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Sopa de tomate
30 Min
Creme de curgete
20 Min
Creme de cogumelos
45 Min
Creme de cogumelos
30 Min
Creme de cogumelos
30 Min
Vichyssoise de agrião
35 Min
Vichyssoise de espargos
40 Min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50 Min
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 Min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min