
Urządzenia i Akcesoria
Puré de batata e legumes
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 doses
Składniki
-
batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas (0.5 cm)600 g
-
mistura de legumes (ex.: abóbora, cenoura, bolbo de aipo, ervilhas, couve-flor, brócolos, mandioca) cortados, se necessário, em pedaços pequenos400 g
-
sal1 - 1 ½ c. chá de
-
leite350 g
-
manteiga30 g
-
noz-moscada1 pitada de
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
165 kcal /
694 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ABC Da Bimby®
175 Przepisów
Portugalia
Portugalia