Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas (0.5 cm)
- 400 g mistura de legumes (ex.: abóbora, cenoura, bolbo de aipo, ervilhas, couve-flor, brócolos, mandioca) cortados, se necessário, em pedaços pequenos
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 350 g leite
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 694 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Claras em castelo
10 Min
Empadão de salmão com purés de ervilhas e de cenoura
1 Std. 25 Min
Pão rústico
2 godz.
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Douradas ao vapor
40 min
Caldo de legumes
45 Min
Soufflé de peixe
1 Std.
Puré de grão com filetes de linguado
24 Std.
Peixe à putanesca
30 Min
Cuscuz de laranja com salmão ao vapor
35 Min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Esparregado
20 Min