Puré de batata e legumes
TM6 TM5 TM31

Puré de batata e legumes

4.6 (56 ocen)

Składniki

  • 600 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas (0.5 cm)
  • 400 g mistura de legumes (ex.: abóbora, cenoura, bolbo de aipo, ervilhas, couve-flor, brócolos, mandioca) cortados, se necessário, em pedaços pequenos
  • 1 - 1 ½ c. chá de sal
  • 350 g leite
  • 30 g manteiga
  • 1 pitada de noz-moscada

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
694 kJ / 165 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy